Sök

Lilla menyn

Nyhetsbrev

  • Missa inte Whatsupsthlms nyhetsbrev! Signa upp dig här
Lägg till

Annons

Instagram

Mode: Mats Carlsson

Mats jobbar sedan flera år tillbaka som frilansande stylist och makeupartist. Följ honom genom hans arbete, inspireras av hans tips och mycket mer. Mode, livsstil, makeup, trend och lite vardag.

Läs bloggen här »

Bak: Bland Bullar & Bröd

Bland Bullar & Bröd drivs av Leila Andersson, 34 år från Stockholm. Här får du läsa om mat och bakning med ekologiskt i fokus. Det sker i både väntade och oväntade former. Leila har gått konditorsutbildning och brödkurser på Medborgarskolan, bakar ibland till förmån för olika oganisationer och insamlingsevent och hon äter och shoppar på alla möjliga härliga bagerier, butiker och caféer både i Stockholm men också ute i världen. Häng med på Leilas äventyr bland bullar, kakor och bröd!

Läs bloggen här »

Mode + Film

På bloggen modeochfilm skriver Rebecca om film, hennes frilansjobb och relationen mellan mode och film. På bloggen blandas filmrecensioner/nyheter/analyser/tips med röda mattan och personliga inlägg. Bakom bloggen står Rebecca som är utbildad journalist och filmvetare.

Läs bloggen här »

DJ: Nicklas Jungstedt

Nicklas är skribent, tvångsironiker och dj på Café Opera. Bloggen vann titeln Årets nöjesblogg redan 2006.

Läs bloggen här »

Humor & Samhälle: Pezster

Pezster är en av Sveriges största humorbloggare. Bloggtema: Humor, aktuellt, spydigt, tänkvärt, samhällsfrågor, provocerande.

Läs bloggen här »

Inredning: Stocklounge

I den här bloggen får ni följa Erika Norbergs spännande liv som inredare och designer i Stockholm. Det blir smarta inredningstips, besök på mässor och möten med aktuella profiler, mm. Helt enkelt en formtoppad blogg som har koll på det mesta du vill veta.

Läs bloggen här »

Mats Carlsson

Mats Carlsson

Det spelar ingen roll...


...hur många leksaker och bollar man har.

 

Dragkamp!

 

Det är ju alltid det som någon annan leker med som är roligast!

 

Kram M


 

Igår och idag har jag jobbat på ett superkul gemensamt projekt tillsammans med Åse . Vi har fått massor gjort och hon har även hjälpt mig att komma igång med ett eget projekt som jag funderar på att dra igång. Blir superkul om allt går i lås och såklart om jag vågar... Det är ju alltid läskigt att ge sig in i en ny satsning men jag har ju trots allt tidigare vågat mig på att byta karriärsinriktning. Innan jag började jobba med foto och styling jobbade jag ju som chef på ett stort företag där jag enkom själv hade nästan 70 anställda.


Min nya Mountainworksjacka från Amazing Seven !

Foto: Åse Falkman-Fredrikson 


Tror det kan vara nyttigt att ibland slå undan benen på sig själv och prova nya grejer. Ger man aldrig sig själv chansen så utvecklas man inte heller.

 

Nu ska vi precis ge oss iväg på middag hemma hos goda vänner!


Kram M


 

Nu har jag höstrustat ordentligt inför vad i alla fall jag tycker är årets värsta period; höst och vinter (och ska jag vara helt ärlig är det nog faktiskt egentligen bara sommaren jag gillar). Jag avskyr att frysa och bestämde mig för att vara väl förberedd på alla håll och kanter!

 

 

Hos Roger och Mikaela på fantastiska Amazing Seven  hittade jag som vanligt en massa snygga grejer, bland annat en rejäl dunjacka från svenska Mountain Works . Det är en lång vattentät modell (Fat Boy Down Parka) med ordentligt med dunfyllning (650+ fill power goose down), sitter som en smäck och har stora fickor med magnetlås och förberett för att dra hörlurar/handsfree smidigt och snyggt från fickan utan att det trasslar. Supernöjd - ska visa en ordentlig bild med den på när det är dagsljus ute!

 

 

 

Det blev även varsin finskjorta till både mig och Magnus - bägge i Amazing Sevens egen design - min med ett lite annorlunda rutmönster och Magnus fick en med "bönmönster" - har haft skjortor från dem förut så jag vet att passformen (slimfit) är grym! 

 

 

Det fick även bli en sväng inne i city där jag till slut bestämde mig för att köpa ett par skor från Eytys  som jag funderat på ett tag nu. Hittade dem på NK och slog till på stört; modellen har en ganska tjock gummisula (skönt avbrott från Converse som jag annars ofta använder) och ovansidan är i svart mocka. Tror de kommer användas flitigt!

 

 

Avslutade med en vända på Nespresso , skulle köpa avkalkning till vår maskin men döm om vår förvåning när expediten säger, nja... Det är inte dags riktigt än, ni har bara bryggt en 400-500 koppar sen sist så ni kan vänta ett tag till. What? Sen kom vi ju på att det är fördelen med att man köper alla tillbehör på ett och samma ställe - då kan de ju hålla koll på sånt åt dig. Är alltid lika imponerad och nöjd med deras service - det blev påfyllning av kaffe istället. Det fick bli deras sprillans nya limited edition Maragogype, ska testa den imorgon till frukost - blir härligt med en varm latte innan det är dags att bege sig ut i det höstiga vädret!

 

Kram M



Imorse ringde klockan ilsket strax efter fyra; det var dags att kliva upp och bege sig till TV4-huset och direktsändning av TV4 Nyhetsmorgon där Magnus och Jessica Andersson skulle medverka och prata om den kommande julturnén, Magnus nya platta, arbetet med WaterAid och lite annat!

 

På plats i makeuplogen!

 

Kamp mot självdisciplinen i fikarummet!

 

Glömde min favoritshading hemma och fick låna denna av de gulliga

tjejerna i sminkit - riktigt bra, finns att beställa här !

 

Anledningen till att man är så tidigt på plats är för att det även skulle vara musikinslag; bandet ska hinna packa upp och komma på plats, låtarna ska repas igenom en gång och sen ska det såklart fixas med hår, kläder och TV-smink. 

 

 

 

 

Idag var det gott om tid och allt kom på plats i lugn och ro - men så är det ju också ett gäng rutinerade proffs. Minns när jag jobbade extra i TV-sminket och tidsramarna på morgonen ibland kunde vara 15 minuter per person för att fixa iordning en nyhetsuppläsare som kom direkt från sänghalmen. Det är väl OK med en kille med kort hår men en kvinnlig nyhetsuppläsare med långt halvfuktigt nyduschat hår som ska både få makeup och lockar är en rejäl utmaning på den tiden!

 

 

Efter TV begav vi oss hemåt; hade tänkt vila en stund men det blev aldrig av - istället åkte vi lite tidigare hem till våra vänner Mikaela och Roger dit vi skulle på middag på kvällen. Supermysigt att ses, på tok för länge sen sist på grund av mycket resande och jobb!

 

 

 

Nu har vi precis kommit hem igen och nu närmar det sig sängdags; tjugo intensiva timmar får räcka för idag!

 

Kram M


 

Så himla kul att Magnus nya album Happy Holidays äntligen är på gång! Vi har ju levt med den här hemma ganska länge i form av låtar jag fått höra, idéer som bollats och sedan de bitar jag varit mer involverad i såsom bildmaterial och styling. Tycker slutresultatet blev helt fantastiskt - det du ser på omslaget nedan är ju bara en försmak - med skivan följer nämligen en utökad booklet med mängder av nyplåtade bilder!

 

 

Tänkte passa på att bjuda på några backstagebilder från plåtningen som vi gjorde för faktiskt bara ett par veckor sedan. Detta är alltså inte de riktiga bilderna utan bara lite snapshots från min egen kamera.

 

Granen klädde jag med galet fina kulor från Inreda.com!

 

 

Fotografen Rickard är i full gång!

 

Påbättring med transparent puder för att motverka blänk!

 

Fluga från Yves Saint Laurent, smokingjacka från HUGO.

 

Redan nu kan du förhandsboka ett exemplar av den nya skivan. På så sätt får du den hemskickad i anslutning till releasedatumet som är satt till den 12 november. (Klicka här  så kommer du till sidan där du kan förhandsboka). Imorgon söndag kan du dessutom höra Magnus sjunga ett smakprov på TV4 Nyhetsmorgon! Vill du komma komma än mer i julstämning - varför inte testa att göra lite pepparkaksmüsli till frukosten? Jag testade att göra den själv idag, grundreceptet är från Åses blogg - 56kilo.se  men eftersom jag inte hittade alla ingredienserna i affären fick det bli en variation - hur som faaaantastiskt god!

 

 

Pepparkaksmüsli

(Mängden kan såklart ökas/minskas hur du vill)

 

100 g Hasselnötter 

100 g Cashewnötter

40 g Kokosflakes

5 stycken torkade fikon

1/3 påse pepparkakskrydda (jag använde Santa Maria)

1 tsk Sötströ

 

Hacka genom nötterna grovt (som på bilden ovan), skär upp fikonen i mindre bitar och blanda med pepparkakskrdda och sötströ. Häll i en fin glasburk och njut med till exempel Åsens Lantyoghurt (ohomogeniserad) som är en av mina favoriter! Nu ska jag ge mig ut på en träningsrunda och efter det blir det tidigt i säng - redan 05.30 kommer taxin och hämtar upp oss inför TV-sändningen!

 

Hoppas du ska gilla både skiva och müsli!

 

Kram M


 

Har precis ätit en supergod middag här hemma; nu tänkte vi faktiskt avrunda kvällen med ett gymbesök - lär garanterat vara folktomt och stilla en fredagkväll! Nu är det inte så att jag maniskt MÅSTE iväg och träna en fredagkväll utan mer för att veckan har gått så snabbt att jag inte alls hunnit med det jag velat i träningsväg - och nu blev det en perfekt lucka!

 

Idag fick jag hem min beställning med bl a D-Vitamin från MM Sports !

 

Men nog om det - här kommer receptet på kvällens supergoda och proteinrika kycklingmiddag; kanske en passande helgmiddag!?

 

 

Parmesan,- och Pepperonifylld kyckling!

(4 portioner)

 

4 Kycklingfiléer (jag använde minutfiléer som jag bankade ut lite ytterligare)

Pepperonikorv (skivad)

Färsk basilika

Parmesanost

Kryddor efter egen smak

Salt

Kokosolja

 

Bomullssnöre att bonda ihop filéerna med.

 

Banka ut kycklingfiléerna och krydda, fyll sedan med riven parmesanost, pepperoni och lite basilika. Rulla ihop (inte för löst) och bind ihop med snöre så att fyllningen håller sig på plats. Bryn gyllene i kokosolja; märker du att kycklingen inte är helt genomstekt - kör i ugn i 200°C i några minuter extra.

 

 

 

 

Skär upp och servera med till exempel som ovan; kokt färsk broccoli, sugarsnaps och haricots verts som slungats i lite smör och pressad vitlök.

 

Som vanligt, snabbt och enkelt men framförallt gott och lågt på kolhydrater!

 

Kram M



Nu är det verkligen okristligt kallt här i Stockholm - måste hitta en lite längre vinterjacka och ordentliga höstskor bums. Frös så öronen höll på att trilla av på den korta promenaden hem från city för några timmar sen! Passade dock på att slinka in i en blomsterbutik och köpa lite blommor till Magnus - gillar vardagsöverraskningar! Det är så himla lätt att missa att visa sin uppskattning när man är mitt uppe i vardagslunket. 

 


Vi hittade dock ingen vas som passade de långa stjälkarna så de fick helt enkelt kortas av och sättas i vår nyinköpta vas från Housedoctor (finns hos inreda.com) - blev toppenfint! Nu lite senare ikväll small det bara till och jag fick en hemsk huvudvärk. Det är en riktig hemsking när man helst bara vill gå omkring och kisa med ögonen och dra något gammalt över sig. Det blev därför ingen direkt lagad middag, hade varken lust eller ork så jag gjorde bara lite guacamole med flatbread vid sidan om, lite avsteg från låkolhydratkosten med andra ord.


 

 

 

Nu ligger jag på sängen med en drös hundar runtomkring mig, funderar på att stänga butiken för dagen och hoppas på att vakna pigg och alert imorgon istället! Då är det ju dessutom fredag och början på en stundande halvledig helg!


Kram M


 

Igår blev en dag med jobb från tidig morgon till sen kväll; först en massa jobb hemma på kontoret, sedan en lång eftermiddag/kväll på Sveriges Television där jag fixade iordning Magnus inför inspelningen av "Så ska det låta". Det spelas in två program per dag och programmet innan var försenat så all drog ut på tiden en hel del så hemma var vi inte förrän efter midnatt!

 

 

 

Vi hittade en bekant donna på logeväggen!

 

Gänget som tävlade igår!

 

Efter detta hann vi inte med så mycket mer än hundrastning och en kopp thé innan läggdags. Är faktsikt imponerad att jag kunde somna så snatt efter alla koppar kaffe jag bälgade i mig under inspelningen, haha.

 

 

Idag ska jag ordna fram kläder till några kommande TV-inspelningar, gå igenom bilder från en tidigare plåtning och en massa annat fix så jag lär utan tvekan hålla mig sysselsatt - sen har vi ju de där jäkla oputsade fönstrena som fortfarande retar mitt dåliga samvete. kanske borde vi anlita någon och få det gjort och slippa tänka på det själv?

 

 

Tänkte förresten passa på att tipsa om en ny sajt jag testat; det är en sida du registrerar dig på gratis genom att ange ett användarnamn och lösenord. Du får då tillgång till ganska omfattande rabatter på allt från kläder och skönhet till Apple,- och träningsprylar. Tycker det verkar lite spännande och tänkte i alla fall testa ett tag för att se vad det kan ge! Klicka här  för att komma direkt till sajten och läsa mer!

 

 

Sen var det ju det där med middagsmat, vad ska jag hitta på? Kom förresten på ett superfräscht recept på Blomkål/Broccolisoppa igår; gjorde den till lunch - ska försöka hinna plita ner och dela med mig, den tror jag de flesta av er kommer att gilla!

 

Kram M


 

Vad kan väl passa bättre än en smakrik mashup mellan fisksoppa och fiskgryta nu när regnet alltsomoftast hänger i luften, det blåser kallt och löven far all världens väg!? Vet att jag lagt upp ett liknande recept vid något tidigare tillfälle men eftersom jag sällan följer recept (ja, om det inte är något nytt gott från mina goda vän Åses blogg  förstås) så blir det vad som finns tillhands för dagen och såklart spelar sinnesstämningen in. För visst är det så när man lagar mat med passion, det tar smak av intryck, humör, längtan och kanske minnen?

 

 

Igår gjorde jag i alla fall en fiskgryta (Magnus fick vara smakråd på andra sidan kontoret och tyckte det lät bättre med gryta än soppa) på torskrygg och laxfilé och tycker den blev såpass bra att jag ville dela med mig av receptet - en del doseringar faller under kategorin "smaka av själv" eftersom jag inte använder exakta mått men jag tror ändå att nedan proportioner ska överensstämma ganska bra med verkligheten:

 

Saffransdoftande fiskgryta

(4-6 portioner beroende på hur mycket fisk du använder)

 

Fisk efter tycke och smak

Fiskfond/Fiskbuljongtärning (jag använde tre stycken buljongtärningar)

5 dl grädde (du bestämmer själv om du tar en fetare eller lättare variant)

2 dl Crème Fraîche (du bestämmer själv om du tar en fetare eller lättare variant)

1 paket saffran

1 tsk Sötströ (Jag använder endast ICA's - det är den enda jag tycker smakar bra)

1/2 purjolök

6 färska champinjoner

1,5 tsk torkad timjan

1 röd paprika

1 gul paprika

1 grön paprika

1 tsk Sambal Oelek

Salt

 

Häll grädde, Crème Fraîche, fiskbuljong och Sambal Oelek i en gryta och låt puttra ihop, tillsätt sedan saffran som du mortlat tillsammans med sötströ. 

 

Fortsätt sedan med att skiva purjolök och champinjoner tunt, paprikan hackas smått. Fräs allt detta tillsammans med timjan i kokosolja (eller smör om du så vill. Margarin tycker jag du ska sluta med överhuvudtaget). Lägg över i kastrullen och låt puttra, smaka av med salt (snåla inte eftersom fisken i sig beöver salt) och känner du för det kan du öka på med Sambal Oelek alternativt tillsätta lite pressad vitlök.

 

När du nått rätt smak och konsistens (öka på med vätska i form av mjölk eller grädde om du vill ha tunnare konsistens) tillsätter du fisken som får puttra med i ungefär 3-4 minuter.

 

Voilá - snabb och läcker fiskgryta i bara ett fåtal moment!

 

Hoppas du vill testa och gär du det så återkoppla gärna med en kommentar så jag får veta vad du tyckte!

 

Kram M


 

Haha, ja det stämmer faktiskt. Det har hunnit bli såväl USA som Indien, Qatar och alla de nordiska länderna sånär som på Island på mindre än en månad! Fast det låter lite mer än det är; förra helgen åkte vi ju bara fram och tillbaka till Finland och nu i fredags flög vi ju till Oslo och åkte sedan med ett kryssningsfartyg (där Magnus uppträdde) mot Fredrikshavn i Danmark där vi klev av tidigt igår imorse. Därmed blev det ju två länder i ett svep. Från Fredrikshavn tog vi sedan taxi till Aahus där vi hoppade på en flight till Köpenhamn varifrån vi senare på eftermiddagen flög hem till Stockholm.

 

Skönt med avskild, lite lugnare avdelning när man är ombord för

att jobba, kan bli väldigt stimmigt och svårt att sova annars!

 

I Norge heter jag tydligen Mathias, haha! 

 

Utsikten från vår svit innan vi klev av i Danmark!

 

 

Älskar min nya Jofamajacka på bilden ovan! Folk stannar mig dagligen och ger beröm - lite överrumplande i Sverige; USA är det ju oerhört vanligt men komplimanger från främlingar i Sverige?! Så kuuul! Är du sugen på en egen så finns den att beställa här  - modellen heter King 2!

 

Frukost på Aahus flygplats!

 

Mc Dreamy och Mc Steamy på en och samma gång!

 

 Ombordstigning i Ahus! 

 

Up, up and away!

 

Mycket resande på ett dygn men samtidigt skönt att komma hem och spendera lördagskvällen hemma hos sig själv istället för på ett hotellrum någonstans! Ombord på båten gick allt i en rasande fart; efter soundcheck åt vi en trerätters middag; kollade lite på TV - faktiskt lite av Doobidoo med Magnus, Jessica och gänget, även fast jag var med och jobbade vid inspelningen hade jag glömt av det mesta - det spelades ju in redan i våras!

 

Det är sällan vi dricker alkohol till mat men det var riktigt

gott med varsitt glas Amarone!

 

Förrätt; laxcheesecake (hette säkert något annat flottare på menyn).

 

Kalvmedaljonger; hoppade potatisen och åt grönsallad till!

 

Sötnöten!

 

Middagens höjdpunkt; vit chokladpannacotta!

 

Det hade sålts grymt mycket biljetter till kryssningen så det var

bra tryck när Magnus stod på scenen!

 

Ombord kunde man beställa en Magnus-drink, haha!

 

Magnus spelning gick toppen och vi la oss ganska tidigt då vi visste om att det skulle bli en tidig morgon idag, kollade lite på film på min iPad bara. Även igår kväll blev det soft - åt en god middag och kollade på film. Ikväll blir det fisksoppa med lax och torskrygg smaksatt med bl a saffran och timjan; står på spisen as we speak!

 

Hoppas du har en fin helg och att kommande veckan fortsätter på samma tema!

 

Kram M


 
[12 3 4 5 6 7 8 9 ..205

Blogginfo

Mats Carlsson

Namn Mats Carlsson


Bloggtema Mode, livsstil och resor.


Yrke Jobbar sedan flera år tillbaka som stylist och makeupartist med en stor passion för foto.

 

Familj Maken Magnus Carlsson som är artist och de fyra Dansk-Svenska Gårdshundarna Selma, Pipen, Barbro och Doris.


Kontakt info@matscarlsson.se


Klicka här för att följa mig på Instagram!


Kategorier

På plats i Istanbul!

Resor Som jag har smusslat och smugit för att han inte ska ana något...

 Läs mer »

Reseplanering och bloggnytt!

Resor Tänkte att det var på sin plats med lite nytt bildmaterial...

 Läs mer »

Annons

Slipsar, flugor och näsdukar

Nytt från nätet!

Trend Idag har jag haft kontorsdag - blev ändå att kliva upp i ottan då jag...

 Läs mer »

Taj Mahal!

Resor Idag besökte vi vackra gravmonumentet Taj Mahal i Agra!   Vi utgick från...

 Läs mer »

Baka kolhydratsnålt!

Hälsa Igår testade jag ett recept på fröknäcke som jag bara måste dela...

 Läs mer »

Vänner på besök!

Hälsa I förmiddags mötte jag och Magnus upp Lena och...

 Läs mer »

Supergrönsaken!

Mat/Recept Raw-food sägs ju vara en av de bästa kostinriktningarna för...

 Läs mer »

Ystad Saltsjöbad!

Resor Vilken dag vi har haft, klev upp tidigt imorse i...

 Läs mer »

På Bon Island!

Resor Till vårt hotell hör en privat ö, Bon Island, dit man kan bli...

 Läs mer »

På Oscarsgala...

Resor ...eller nästan i alla fall! Igår kväll var vi på Kodak Theatre där...

 Läs mer »

Övrigt

RSS

bloglovin

  


LÄNKAR

 

Kläder/Mode/Skor:


 Amazing Seven

 Armani

 Dior

 Details For Him

 Kris van Assche

 Marc Jacobs

 

Hår/Makeup/Hudvård:

 

 Kanebo/Sensai

 MAC Cosmetics

 Redken

 Skincity

 

Mat:

 

 56kilo

 Matplatsen

 

Träning/Hälsa:

 

 MM Sports 

 MXDC Sport

 Nike

 Nordic Wellness

 

.1 Hitta ställen

.2 Kommenterade

.3 Ställen med bilder

.4 Övrigt


RSS Whatsupsthlm på Twitter Whatsupsthlm på Facebook

Nyhetsbrev
Registrera/avregistrera
Bakgrund
Ljus enfärgadLjus mönstrad

Klicka här för att tipsa oss

Kalender
English Français Español Deutsch Norsk Dansk Soumi